Krijgt Heiloo glasvezel?

HEILOO – De gemeente Heiloo moet bezuinigen en er is weinig tot geen ruimte om leuke dingen te doen. Maar wethouder Hero Veger signaleert toch een positieve ontwikkeling: supersnel internet in Heiloo.

Bijna iedereen heeft thuis internet en dat verandert de communicatie in een razendsnel tempo. Het idee dat YouTube en Skype nog niet bestonden, is voor veel mensen ondenkbaar. Tegenwoordig maken veel mensen, jong en oud, gebruik van de sociale media, zoals Facebook, Twitter en LinkedIn.

Ontwikkelingen

“Vooral de laatste jaren lijkt het wel of de ontwikkelingen nog meer versnellen. Nog maar twee jaar geleden werd door Apple de iPad geïntroduceerd en nu worden deze tablets al gebruikt in de hogere groepen van het basisonderwijs”, weet de wethouder.

Glasvezel

De meeste netwerken om te communiceren via internet lopen nog via kopernetwerken en die kunnen maar een beperkte hoeveelheid data verwerken. De oplossing is glasvezel: snellere verbindingen, televisiebeelden van perfecte kwaliteit en veel meer toepassingen. Bovendien wordt thuiswerken gemakkelijker.

Reggefiber

Als één van de eerste gemeenten in de kop van Noord Holland worden onze woningen voorzien van glasvezel. Het bedrijf Reggefiber gaat binnenkort inventariseren of er in Heiloo voldoende belangstelling is voor glasvezel.

“Als het blijkt dat er voldoende vraag is wordt in heel Heiloo een nieuw netwerk aangelegd. Het is goed voor de werkgelegenheid en economie wanneer een bedrijf voor vele miljoenen in onze gemeente durft te investeren”, aldus Veger.

BRON: www.heiloo-online.nl