Ondernemers Heiloo krijgen glasvezel

Ondernemers op bedrijventerrein De Oude Werf krijgen begin 2012 de beschikking over een nieuw glasvezelnetwerk. Dit succes is behaald dankzij de inspanningen van de gemeente Heiloo en Ondernemend Heiloo in samenwerking met BreedNet.

Hierdoor kunnen ondernemers gebruikmaken van innovatieve diensten die tot nu toe nog niet mogelijk waren. Zo kunnen zij hun economische positie nu en in de toekomst sterk verbeteren en zal het glasvezelnetwerk eigenlijk een soort toekomstopener blijken te zijn.

KPN start nu met de voorbereidingen voor het aanleggen van een open glasvezelnetwerk op De Oude Werf zodat dit over enkele maanden is gerealiseerd. Zij zijn door de provincie en de gemeente geselecteerd voor het uitvoeren hiervan. Ondernemers profiteren dankzij de succesvolle vraagbundeling van het gunstige tarief dat KPN hanteert voor bedrijventerreinen. Bovendien kunnen ondernemers tot en met 31 december 2011 gebruikmaken van het speciale aanbod van KPN waarbij zij geen aansluitkosten hoeven te betalen. Dit kan een kostenbesparing opleveren van 750 euro per bedrijf. Als ondernemers 20Mb/s internet of meer afnemen krijgen ze bovendien een extra korting van 125 euro.

Drijvende kracht in Heiloo, wethouder Hero Veger: We weten dat veel bedrijven en instellingen in onze gemeente bandbreedte zien als sleutel om hun slagkracht te vergroten. Als gemeente stimuleren wij de bedrijvigheid en werkgelegenheid dan ook graag. Daarom vinden we het belangrijk om deel te nemen aan BreedNet. We zijn dan ook erg blij dat de ondernemers van De Oude Werf niet alleen dankzij de BreedNet-campagne kunnen beschikken over een toekomstvast glasvezelnetwerk met een gunstig tarief, maar zeker ook door de medewerking van een aantal gedreven ondernemers die niet alleen hun eigen belang, maar ook het belang van hun (toekomstige) collega’s op het bedrijventerrein zien.

Rob van der Wal van Ciropack is één van de voortrekkers van glasvezel op bedrijventerrein De Oude Werf. In mijn ogen kunnen we nu voor een goede prijs aansluiting krijgen op glasvezel. Voor ons bedrijf is het nodig om over te stappen omdat wij via onze huidige verbinding moeilijk grote bestanden kunnen versturen en ophalen. Met glasvezel zijn wij verzekerd van een toekomstvast netwerk en kunnen wij meegaan met de technologische ontwikkelingen.

bron:breednet